RSSNewsletterGoogle+YoutubeTwitterFacebooksocial ala

Reintroducció del voltor negre als Pirineus / desembre de 2012

Reintroducció del voltor negre als Pirineus / desembre de 2012En els 24 dies de seguiment que es van fer durant el mes de desembre a la Reserva Nacional de Caça de Boumort, s’han controlat a través de l’observació directa, ja sigui en posader o menjant, 20 exemplars diferents de voltor negre.

Dels 20 voltors negres diferents, 17 són alliberats o nascuts  en llibertat dins el marc del programa de reintroducció del voltor negre als Pirineus. Els altres 3 són d’origen exògen: 1 voltor negre jove sense anelles ni cap marca, probablement ibèric, i 2 exemplars –Nouanda i Prose– nascuts a la colònia de Cévennes (França), localitat on es va dur a terme un programa de reintroducció als anys 90 i on ja hi ha una població viable de l’espècie. Actualment hi ha altres dos projectes de reintroducció de voltor negre en marxa, concretament a Baronnies i Verdon (Prealps francesos).
 
Oriol y Nouanda, buitres negrosDels 20 voltors negres observats a Boumort al desembre, Oriol és l’exemplar que ha estat enregistrat més vegades (18 observacions) i el que ha tingut menys registres ha estat Neus (3 observacions), que roman assentada a l’Espai Natural  d’Alinyà. També durant el mes de desembre, les parelles formades per Perla i Portell i per Menta i Mario han començat a aportar materials a arbres relativament propers als seus respectius nius actius de 2012. Han regentat aquestes estructures assíduament i això fa pensar que potser el 2013 les ocuparan per al cicle reproductor.
 

Equipo de Trabajo de Boumort

(Julià Rosell, Iban Planiol, Marc Llusà, Jordi Tartera y Mario Álvarez)

 

GREFA

Monte del Pilar S/N

28220 Majadahonda

Madrid

Telf: (34) 91 638 75 50

Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

GREFA, inscrita en el Registro Nacional de Asociaciones con nº 66711, ha sido declarada Entidad de Utilidad Pública.

Sala de prensa

Acerca de GREFA

GREFA (Grupo de Rehabilitación de la Fauna Autóctona y su Hábitat) es una organización no gubernamental sin ánimo de lucro, que nace en 1981 como asociación para el estudio y conservación de la naturaleza. Está formado por personas sensibles a ciertas actividades humanas que provocan el deterioro y la destrucción de parte de nuestro entorno natural.

Birdingtop

Fatbirder's Top 1000 Birding Websites

Está aquí: Home