RSSNewsletterGoogle+YoutubeTwitterFacebooksocial ala

Arribada d'un nou voltor negre a la Muntanya d'Alinyà

Arribada d'un nou voltor negre a la Muntanya d'AlinyàA finals del mes de febrer va arribar a l'Espai Natural d’Alinyà un nou voltor negre (Aegypius monachus) portat per l’ONG GREFA, que va ser col·locat dins de les infraestructures d’aclimatació. Es tracta d'un mascle jove, de nom Trasgu, cedit per el CRFS de Infiesto (Oviedo) que romandrà un mínim de 6 mesos dins de les gàbies d'aclimatació abans de ser alliberat per incorporar-se a la incipient colònia Prepirinenca.

Trasgu estarà acompanyat , dins de les infraestructures, per un voltor negre irrecuperable que hi restarà fins que pugui ser substituït per un exemplar sa.
Amb l’entrada de Trasgu, són ja 15 –amb 2 polls de hacking i 13 exemplars per al volader– els voltors negres que han arribat a Alinyà, entre els anys 2007-2013, dins del marc del projecte de reintroducció de l'espècie a Catalunya.

El projecte de reintroducció del voltor negre als Pirineus està promogut pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i per la Fundació Catalunya – La Pedrera. GREFA i Trenca hi participen en l’assessorament i l’execució, juntament amb personal de l’Espai Natural d’Alinyà i de la guarderia de la RNC de Boumort.  hi participa de manera destacada amb el finançament dels emissors que permeten fer el seguiment dels voltors negres del projecte.

Arribada d'un nou voltor negre a la Muntanya d'Alinyà Arribada d'un nou voltor negre a la Muntanya d'Alinyà

Arribada d'un nou voltor negre a la Muntanya d'Alinyà

GREFA

Monte del Pilar S/N

28220 Majadahonda

Madrid

Telf: (34) 91 638 75 50

Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

GREFA, inscrita en el Registro Nacional de Asociaciones con nº 66711, ha sido declarada Entidad de Utilidad Pública.

Sala de prensa

Acerca de GREFA

GREFA (Grupo de Rehabilitación de la Fauna Autóctona y su Hábitat) es una organización no gubernamental sin ánimo de lucro, que nace en 1981 como asociación para el estudio y conservación de la naturaleza. Está formado por personas sensibles a ciertas actividades humanas que provocan el deterioro y la destrucción de parte de nuestro entorno natural.

Birdingtop

Fatbirder's Top 1000 Birding Websites

Está aquí: Home