RSSNewsletterGoogle+YoutubeTwitterFacebooksocial ala

Gata ha tornat

Gata, buitre negro, la hembra de andar ligeramente renqueante, que recuerda a un intrépido marinero, está de regreso en BoumortGata la viatgera. La dels alts volts. El voltor negre del projecte que més territoris ha explorat, més colònies ha visitat i amb més congèneres s’ha relacionat. La femella de pas lleugerament coixejant, que recorda un intrèpid mariner, ha retornat a Boumort. I totes les persones que treballem perquè Gata i la resta d’exemplars de la mateixa espècie facin d’aquestes muntanyes casa seva, ens meravellem per ella

Gata la viatgera. La dels alts volts. El voltor negre del projecte que més territoris ha explorat, més colònies ha visitat i amb més congèneres s’ha relacionat. La femella de pas lleugerament coixejant, que recorda un intrèpid mariner, ha retornat a Boumort. I totes les persones que treballem perquè Gata i la resta d’exemplars de la mateixa espècie facin d’aquestes muntanyes casa seva, ens meravellem per ella.

Qui ens anava a dir que Gata seria capaç, amb la seva vella lesió, de creuar la península de banda a banda, seguint les rutes invisibles que guien els voltors pel cel?

I és que no hi ha gaires notícies que ens puguin fer més feliços que veure-la aparèixer, amb aquella lleu coixesa que la delata, en mig d’un vent gèlid d’un dia com avui, 13 de març de 2013. I posar-se immediatament a menjar, amb la companyia de la resta de voltors negres de la colònia, com si no hagués passat marxat i sempre hagués estat aquí.

Però la veritat és que portava ja gairebé mig any fora, recorrent incansable les serralades i camps d’Extremadura, Andalusia, Castella-La Manxa, l’Aragó, Navarra i Castella-Lleó, visitant fins i tot l’Algarve portuguès.

Gata, nascuda el 2007 i alliberada a Boumort el 2009, ja ha arribat a la maduresa. I sense cap mena de dubte, busca un mascle per emparellar-se. El trobarà, per fi, enguany? Esperem que sí. I que aquesta bona nova tingui lloc en l’espai pirinenc, perquè ens puguem alegrar dia a dia amb la seva estampa, amb la seva experiència viatgera i amb la seva capacitat per sobreviure.

DADES DEL VIATGE

Sortida: 16.10.12  
Retorn: 13.3.13
Kilòmetres recorreguts: 6.143 km
Distància entre punts més allunyats: 960 Km

Últimos 10 dias del viaje de GATA Todas las localizaciones GPS de Gata durante su viaje invernal

Algú es preguntarà: i com sabem tot això? Gràcies al dispositiu de seguiment satelital-GPS que porta incorporat al dors, finançat per la REE.

Juanpa i Mario
Equip de treball de Boumort-Alinyà

GREFA

Monte del Pilar S/N

28220 Majadahonda

Madrid

Telf: (34) 91 638 75 50

Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

GREFA, inscrita en el Registro Nacional de Asociaciones con nº 66711, ha sido declarada Entidad de Utilidad Pública.

Sala de prensa

Acerca de GREFA

GREFA (Grupo de Rehabilitación de la Fauna Autóctona y su Hábitat) es una organización no gubernamental sin ánimo de lucro, que nace en 1981 como asociación para el estudio y conservación de la naturaleza. Está formado por personas sensibles a ciertas actividades humanas que provocan el deterioro y la destrucción de parte de nuestro entorno natural.

Birdingtop

Fatbirder's Top 1000 Birding Websites