Participantes en el marcaje con los dos últimos buitres negros marcados: el procedente de Madrid y el de Valencia.El dia 20 de febrer un equip de GREFA es va desplaçar a la RNC de Boumort situada al Prepirineu de Lleida per preparar el proper alliberament dels 7 voltors negres, actuació emmarcada dins del projecte de reintroducció de l'espècie. Aquest projecte, iniciat l'any 2007, està encapçalat per la Generalitat de Catalunya i la Fundació Catalunya-La Pedrera.

Es van marcar 5 mascles i 2 femelles que han romàs entre 6 i 12 mesos  aclimatant-se dins de les gàbies de la reserva. Per classes d'edat, hi ha 6 joves nascuts l'any 2011 i 1 immadur nascut l'any 2010, que van ingressar per diversos motius en els següents centres de recuperació: CR Los Hornos (3), CR Torreferrussa de Barcelona (1), CR El Saler a Valencia (1), CERI a Toledo (1) i CR GREFA a Madrid (1).

Tres equipos de trabajo completaron el marcaje de los 7 buitres negros de Boumort. En la imagen y en primer plano, el equipo encargado del marcaje de los buitres negros con transmisores   GPS y al fondo el encargado de obtener muestras para analizar y ver el estado física y sanitario. El técnico del Ministerio de Medio Ambiente preparando los 7 trnsmisores satélite GPS, mientras un grupo de participantes observa los movimientos de los buitres negros alrrededor del área de reintroducción. Los monachus en la instalación de aclimatación antes de ser marcados.

El treball va consistir en la presa de dades per controlar l'estat sanitari dels exemplars, la decoloració d'algunes plomes per a la seva identificació individual en vol i per últim la col·locació al dors d'emissors satèl·lits-GPS, finançats per REE. Per aquesta darrera acció es va comptar amb la col·laboració del MAGRAMA, que va enviar el seu especialista en marcatges.
 

"Trenca" uno de los buitres antes de ser marcado De derecha a izquierda"Saler", "Hornos", "Grebol", "Foix" y "Grefa", una vez finalizado el trabajo de marcaje. Uno de los buitres negros en el Jaulon

En l'operatiu també hi ha col·laborat l'associació TRENCA, la brigada de Boumort, un tècnic de l'Espai Natural d'Alinyà, tres representants del CR Font del Vidre (Castelló) i un del CR El Saler.

Properament, i depenent de les condicions climatològiques, s'obrirà el recinte d'aclimatació per permetre la sortida dels 7 voltors negres, els quals es troben en les millors condicions òptimes per incorporar-se a la colònia actual, composta per una vintena d'exemplars.

 

GREFA, así se llama este buitre negro GREFA, así se llama este buitre negro

Lorena Muñoz, sujetando uno de los buitres negros recién marcados.